Recept
« Terug naar recepten
Salade van sperziebonen en roquefort (zie opm)
PT15M
Salade van sperziebonen en roquefort (zie opm)
Een heerlijk salade van sperziebonen en roquefort (zie opm) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
kookschriftje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van sperziebonen en roquefort (zie opm) te bereiden
De bonen afhalen en in stukken breken. ± 7 Minuten in kokend water met wat zout koken (of langer als je ze zachter wilt).
Afgieten en zeer goed laten uitlekken, desnoods drogen met keukenpapier.
25 à 35 Gram roquefort door een zeef wrijven (of zeer goed met een vork fijnprakken)
Door de gezeefde roquefort mengen: yoghurt + balsamico + knoflook. Goed mengen en daarna de olie erdoor roeren en even wegzetten.
Meng in een andere kom de boontjes + bosui + tomaatstukjes goed door elkaar (eventueel nog zout en peper erbij, niet echt nodig).
Giet de dressing erover en omscheppen.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel 1 uur intrekken in de koelkast.
Presenteren: de salade over 2 bordjes verdelen, 25 à 35 gram roquefort verkruimelen of heel klein snijden en over de salade strooien.
Afgieten en zeer goed laten uitlekken, desnoods drogen met keukenpapier.
25 à 35 Gram roquefort door een zeef wrijven (of zeer goed met een vork fijnprakken)
Door de gezeefde roquefort mengen: yoghurt + balsamico + knoflook. Goed mengen en daarna de olie erdoor roeren en even wegzetten.
Meng in een andere kom de boontjes + bosui + tomaatstukjes goed door elkaar (eventueel nog zout en peper erbij, niet echt nodig).
Giet de dressing erover en omscheppen.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel 1 uur intrekken in de koelkast.
Presenteren: de salade over 2 bordjes verdelen, 25 à 35 gram roquefort verkruimelen of heel klein snijden en over de salade strooien.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Geef er licht geroosterd brood bij.