KookJij

Salade van sperziebonen en roquefort (zie opm)

Een heerlijk salade van sperziebonen en roquefort (zie opm) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: kookschriftje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van sperziebonen en roquefort (zie opm) te bereiden

De bonen afhalen en in stukken breken. ± 7 Minuten in kokend water met wat zout koken (of langer als je ze zachter wilt).
Afgieten en zeer goed laten uitlekken, desnoods drogen met keukenpapier.
25 à 35 Gram roquefort door een zeef wrijven (of zeer goed met een vork fijnprakken)
Door de gezeefde roquefort mengen: yoghurt + balsamico + knoflook. Goed mengen en daarna de olie erdoor roeren en even wegzetten.
Meng in een andere kom de boontjes + bosui + tomaatstukjes goed door elkaar (eventueel nog zout en peper erbij, niet echt nodig).
Giet de dressing erover en omscheppen.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel 1 uur intrekken in de koelkast.
Presenteren: de salade over 2 bordjes verdelen, 25 à 35 gram roquefort verkruimelen of heel klein snijden en over de salade strooien.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Geef er licht geroosterd brood bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst