Ik gebruik wel eens een bolletje gember (pot) als ik toevallig geen verse gember in huis heb. Kan ook in een sterke knoflookpers of anders heel fijn snijden.
Mijn man houdt niet zo van watermeloen, dus neem ik vaak galiameloen, al vind ik watermeloen er frisser bij smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Salade van watermeloen, krab en avocado
PT15M
Salade van watermeloen, krab en avocado
Een heerlijk salade van watermeloen, krab en avocado recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
LiefLijf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van watermeloen, krab en avocado te bereiden
Maak eerst de vinaigrette door olijfolie + limoensap +
tabasco te mengen. Schil de gember, doe die in een knoflookpers en pers die boven de vinaigrette uit. Naar smaak zout toevoegen en goed mengen.
De krab goed uit laten lekken.
Pitjes van de watermeloen zo goed mogelijk eruit wippen, de meloen schillen en in plakken snijden (de grootte hangt af van de borden die je gebruikt en van je eigen smaak).
De avocado's doormidden snijden, de pit eruit halen. De avocado's schillen en in plakjes snijden (zelfde dikte en grootte ongeveer als de watermeloen).
Elke plak avocado met een keukenkwastje insmeren met wat vinaigrette.
De krab ontdoen van ongerechtigheden en losprakken. Meng er dille doorheen naar smaak.
Leg nu op elk bord een plakje avocado, hierop een plakje watermeloen. Heb je nog over, nog een laagje maken.
Leg bovenop de stapeltjes een bergje krab.
Indien nodig kun je de avocado en watermeloenstapels bij elkaar houden met een spies of satéstokje.
Schenk de rest van de vinaigrette erover en eromheen.
Koel wegzetten tot je het gerecht gaat serveren.
tabasco te mengen. Schil de gember, doe die in een knoflookpers en pers die boven de vinaigrette uit. Naar smaak zout toevoegen en goed mengen.
De krab goed uit laten lekken.
Pitjes van de watermeloen zo goed mogelijk eruit wippen, de meloen schillen en in plakken snijden (de grootte hangt af van de borden die je gebruikt en van je eigen smaak).
De avocado's doormidden snijden, de pit eruit halen. De avocado's schillen en in plakjes snijden (zelfde dikte en grootte ongeveer als de watermeloen).
Elke plak avocado met een keukenkwastje insmeren met wat vinaigrette.
De krab ontdoen van ongerechtigheden en losprakken. Meng er dille doorheen naar smaak.
Leg nu op elk bord een plakje avocado, hierop een plakje watermeloen. Heb je nog over, nog een laagje maken.
Leg bovenop de stapeltjes een bergje krab.
Indien nodig kun je de avocado en watermeloenstapels bij elkaar houden met een spies of satéstokje.
Schenk de rest van de vinaigrette erover en eromheen.
Koel wegzetten tot je het gerecht gaat serveren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Een tip voor de verse gember: AH, C1000 hebben in de koeling bij de gesneden groente tubes met verse geraspte gember. Zijn lang houdbaar en je knijpt er naar behoefte iets bij je recept. Een uitkomst. Ook rode peper, knoflook en basilicum.
Redactie KookJij
fabita zegt: