Recept
« Terug naar recepten
Salade van witte asperges met veldsla en scampi's
PT25M
Salade van witte asperges met veldsla en scampi's
Een heerlijk salade van witte asperges met veldsla en scampi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van witte asperges met veldsla en scampi's te bereiden
Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Snij ze in hapklare stukken en blancheer ze 6 à 8 minuten in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken en afkoelen.
Maak de veldsla schoon. Pel de ui en snij ‘m in dunne ringen.
Bak de scampi’s kort aan beide kanten in een pan met olijfolie. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Smelt de boter, laat even afkoelen en klop er het sinaasappelsap, de honing en de azijn door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla, scampi’s, ui en asperges over borden en serveer de salade met de lauwe dressing erbij.
Maak de veldsla schoon. Pel de ui en snij ‘m in dunne ringen.
Bak de scampi’s kort aan beide kanten in een pan met olijfolie. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Smelt de boter, laat even afkoelen en klop er het sinaasappelsap, de honing en de azijn door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla, scampi’s, ui en asperges over borden en serveer de salade met de lauwe dressing erbij.
Williejanne zegt: