Recept
« Terug naar recepten
Salade: Warme salade van zalm en sesamzaad
PT15M
Salade: Warme salade van zalm en sesamzaad
Een heerlijk salade: warme salade van zalm en sesamzaad recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Visgerechten Carla Capalbo 1997
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade: Warme salade van zalm en sesamzaad te bereiden
1. Maak de dressing door de geraspte schil + sinaasappelsap + mosterd + dragon + zout + peper in een kommetje te mengen en dan al kloppend de 2 el sesamolie toe te voegen. Tot gebruik wegzetten.
2. Water aan de kook brengen en hierin de boontjes 5 à 6 minuutjes koken of langer als je ze zachter wilt. Afgieten en warm houden.
3. Ondertussen ook in de koekenpan 2 el arachide- of olijfolie en 1 el sesamolie samen verhitten en hierin de blokjes zalm bakken 3 à 4 minuten. Regelmatig omscheppen.
4. Schep dan de dressing over de zalm in de koekenpan, laat het geheel door en door heet worden en haal dan de pan van het vuur.
5. Verdeel de sla over de 4 borden en hierover de boontjes verdelen.
6. De zalm met een beetje dressing over de boontjes schikken en bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes.
7. De rest van de dressing kun je over het geheel schenken of apart serveren.
Direct opdienen.
2. Water aan de kook brengen en hierin de boontjes 5 à 6 minuutjes koken of langer als je ze zachter wilt. Afgieten en warm houden.
3. Ondertussen ook in de koekenpan 2 el arachide- of olijfolie en 1 el sesamolie samen verhitten en hierin de blokjes zalm bakken 3 à 4 minuten. Regelmatig omscheppen.
4. Schep dan de dressing over de zalm in de koekenpan, laat het geheel door en door heet worden en haal dan de pan van het vuur.
5. Verdeel de sla over de 4 borden en hierover de boontjes verdelen.
6. De zalm met een beetje dressing over de boontjes schikken en bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes.
7. De rest van de dressing kun je over het geheel schenken of apart serveren.
Direct opdienen.