Recept
« Terug naar recepten
Saltimboca met kip
PT30M
Saltimboca met kip
Een heerlijk saltimboca met kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
culinair koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saltimboca met kip te bereiden
Snijd de kipfilet overlangs in twee en sla plat
Leg op elk stukje kip een blad salie, daarop twee zongedroogde tomaten
Kruid met peper ven de molen en zout
Rol de filet op en steek vast met een prikker
Verwarm een beetje van de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de kipfilets
Leg de kipfilets opzij maar houd warm.
De braadresten los koken met witte wijn, kip toevoegen en 10 min. stoven.
Plaats in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende +- 10 minuten.
Snijd in fijne plakken en leg op een bord
Lichtjes over sausen Het bord afwerken met een blaadje sla en een stukje tomaat
Leg op elk stukje kip een blad salie, daarop twee zongedroogde tomaten
Kruid met peper ven de molen en zout
Rol de filet op en steek vast met een prikker
Verwarm een beetje van de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de kipfilets
Leg de kipfilets opzij maar houd warm.
De braadresten los koken met witte wijn, kip toevoegen en 10 min. stoven.
Plaats in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende +- 10 minuten.
Snijd in fijne plakken en leg op een bord
Lichtjes over sausen Het bord afwerken met een blaadje sla en een stukje tomaat