Recept
« Terug naar recepten
Saltimbocca alla romana (kalfsoesters als in Rome)
PT40M
Saltimbocca alla romana (kalfsoesters als in Rome)
Een heerlijk saltimbocca alla romana (kalfsoesters als in rome) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Koken in de Wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saltimbocca alla romana (kalfsoesters als in Rome) te bereiden
Warm de oven voor op 140 graden. Plet de kalfsoesters. Verhit de boter schuimig in een grote koekepan. Voeg de salie toe en roerbak ca. 1 minuut. Schep de blaadjes uit de boter en houdt ze warm in de oven.
Doe de prosciutto in de pan en bak ca. 2 minuten. Schep hem uit de pan en houd warm in de oven met de salie.
Doe de oesters in dezelfde pan en bak ze 2 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper. Doe ze op een verwarmde dienschaal. Leg een plakje prosciutto op elke oester en daarop een salieblaadje. Dek de schaal af met aluminiumfolie en houd het geheel warm in de oven.
Giet de wijn en 1 eetl. water in de pan met het kooknat. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook te de saus iets ingekookt is. Giet de saus over de Saltimbocca. Dien op en geef er stokbrood en een salade bij.
Doe de prosciutto in de pan en bak ca. 2 minuten. Schep hem uit de pan en houd warm in de oven met de salie.
Doe de oesters in dezelfde pan en bak ze 2 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper. Doe ze op een verwarmde dienschaal. Leg een plakje prosciutto op elke oester en daarop een salieblaadje. Dek de schaal af met aluminiumfolie en houd het geheel warm in de oven.
Giet de wijn en 1 eetl. water in de pan met het kooknat. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook te de saus iets ingekookt is. Giet de saus over de Saltimbocca. Dien op en geef er stokbrood en een salade bij.