Je kunt de sambal goreng garnalen invriezen, opwarmen en direct overgieten in bakjes, afkoelen en daarna in de diepvries.
In plaats van kokosroom kun je natuurlijk gewone santen (blik van 400 ml) gebruiken, hou er rekening mee met het toevoegen van water.
Recept
« Terug naar recepten
Sambal goren udang (garnalen) voor beginners
PT30M
Sambal goren udang (garnalen) voor beginners
Sambal goreng udang (garnalen) voor beginners
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
GFE
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goren udang (garnalen) voor beginners te bereiden
- Fruit (dmv roerbakken) de gesneden uien in circa 5 eetlepels zonnebloemolie totdat ze glazig zijn.
- Voeg nu de knoflook toe., fruit circa 1 minuut, daarna de fijngesneden lombok.
- Fruit circa 2 minuten en hierna de salam/djerukblaadjes en de laos, fruit circa 1 minuut.
- Voeg nu het water toe, zodra het kookt, asampasta, trassi, bouillonpoeder, petehbonen en kokosroom toevoegen.
- Blijf roerbakken en voeg de garnalen toe.
- Laat het circa een half uur op een laag pitje verder pruttelen, af en toe roeren.
- Proef en voeg eventueel zout toe.
- Warmtebron uitmaken en laat het een paar uur staan om de smaken goed te laten inwerken.
- Daarna opnieuw opwarmen.
- Mocht je het de volgende dag willen consumeren, altijd even van te voren opwarmen, laten staan en niet meer aankomen.