Het is niet zo moeilijk om te maken.
Wil je er groenten bijdoen, dan kan dat.
Gebruik er sperziebonen voor, of snijbonen of witte-, groene- of spitskool.
Persoonlijk vind ik runderlever en kippenlever het lekkerst.
Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Ati
PT20M
Sambal Goreng Ati
Een heerlijk sambal goreng ati recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Ati te bereiden
Snijd de lever in blokjes van 2 cm.
Bak de stukjes lever even op in de olie.
Haal ze eruit.
Doe de ui, knoflook, sambal, laos en suiker in de olie en fruit tot de uien glazig zijn.
Voeg nu de sereh, de salam en de santen erbij.
Roer nu de levertjes er ook door en laat het stoven op een
zacht vuur tot de olie uit de santen komt (6-8 min).
Bak de stukjes lever even op in de olie.
Haal ze eruit.
Doe de ui, knoflook, sambal, laos en suiker in de olie en fruit tot de uien glazig zijn.
Voeg nu de sereh, de salam en de santen erbij.
Roer nu de levertjes er ook door en laat het stoven op een
zacht vuur tot de olie uit de santen komt (6-8 min).