KookJij

Sambal goreng boontjes

Een heerlijk sambal goreng boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: wijlen Indische kooklerares Mevr. Lies Flohr
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal goreng boontjes te bereiden

Bak de gesnipperde ui met de tomaten in de hete olie, voeg er de knoflook bij met de salam, trassi, suiker en lombok. Laat dit 10 minuten lekker fruiten en doe er dan het bouillonblok, het in heet water opgeloste kokosblok en de gesneden boontjes bij laat dit omscheppend gaar worden maar niet té gaar. Proef het af en voeg er eventueel naar smaak nog wat suiker bij.
Eventueel serveren met wat seroendeng (zie mijn recept).

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is het lekkerste sambal boontjesrecept ,van de vele die ik heb uitgeprobeerd en heb ik ooit van een kennis geleerd die een Indische kookcursus gaf.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maria van den Oever

Maria van den Oever zegt:
Vraag: moeten de boontjes klein gesneden en rauw er bij gedaan worden?
cocus

cocus zegt:
Excellent I will prrobably brieng it into real use shortly.
cocus

cocus zegt:
recept komt niet binnen:
"The server encountered an internal error and was unable to complete your request"
Fascinating text though, I think I may apply it in future situations where I cannot formulate a polite refusal.