Recept
« Terug naar recepten
Sambal goreng boontjes
PT40M
Sambal goreng boontjes
Een heerlijk sambal goreng boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
wijlen Indische kooklerares Mevr. Lies Flohr
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goreng boontjes te bereiden
Bak de gesnipperde ui met de tomaten in de hete olie, voeg er de knoflook bij met de salam, trassi, suiker en lombok. Laat dit 10 minuten lekker fruiten en doe er dan het bouillonblok, het in heet water opgeloste kokosblok en de gesneden boontjes bij laat dit omscheppend gaar worden maar niet té gaar. Proef het af en voeg er eventueel naar smaak nog wat suiker bij.
Eventueel serveren met wat seroendeng (zie mijn recept).
Eventueel serveren met wat seroendeng (zie mijn recept).
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is het lekkerste sambal boontjesrecept ,van de vele die ik heb uitgeprobeerd en heb ik ooit van een kennis geleerd die een Indische kookcursus gaf.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cocus zegt:
"The server encountered an internal error and was unable to complete your request"
Fascinating text though, I think I may apply it in future situations where I cannot formulate a polite refusal.
Maria van den Oever zegt: