Recept
« Terug naar recepten
Sambal goreng boontjes
PT25M
Sambal goreng boontjes
Een heerlijk sambal goreng boontjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Haagse Begtje
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal goreng boontjes te bereiden
Snijd de punten van de kouseband.
Was de bonen in ruim water en snijd ze in stukken van 3 à 4 cm.
Pel en snipper de ui en verhit in een braadpan de olie.
Fruit de ui, sambal, laos en bruine suiker 2 minuten.
Bak de kouseband onder voortdurend omscheppen 3 minuten mee.
Voeg het citroensap, de santen en 1 dl water toe.
Stoof de kouseband in ca 15 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en ketjap manis.
Was de bonen in ruim water en snijd ze in stukken van 3 à 4 cm.
Pel en snipper de ui en verhit in een braadpan de olie.
Fruit de ui, sambal, laos en bruine suiker 2 minuten.
Bak de kouseband onder voortdurend omscheppen 3 minuten mee.
Voeg het citroensap, de santen en 1 dl water toe.
Stoof de kouseband in ca 15 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en ketjap manis.