KookJij

Sambal Goreng Rundvlees

Pittig vleesgerecht
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische keuken kookcursus
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Goreng Rundvlees te bereiden

  1. Hak ui, knoflook, peper en gemberwortel fijn, pel de tomaten en snij ze in stukken. Fruit dit samen in de hete olie een paar minuten en voeg dan het kleingesneden vlees toe bak alles even om en om.
  2. Voeg dan alle andere ingrediënten met een scheutje water toe. Laat dit geheel lekker gaar sudderen en roer regelmatig alles goed om, indien nodig wat vocht erbij doen.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is een heerlijk pittig vleesgerecht uit de Indonesische keuken, lekker met zoetzure komkommer en sambal goreng boontjes of sajoer lodeh en witte rijst. Dit recept is van een Indische mevrouw die helaas niet meer onder ons is maar haar recepten graag deelde met iedereen die van Indonesisch eten hield, ik ben Mevr. Flohr nog altijd dankbaar voor haar heerlijke recepten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Oh, deze komt een keer op tafel!!!! Gr. Els
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Wat fijn dat haar recepten voortleven! Ik ga deze versie zeker proberen!