Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Rundvlees
PT90M
Sambal Goreng Rundvlees
Pittig vleesgerecht
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische keuken kookcursus
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Rundvlees te bereiden
- Hak ui, knoflook, peper en gemberwortel fijn, pel de tomaten en snij ze in stukken. Fruit dit samen in de hete olie een paar minuten en voeg dan het kleingesneden vlees toe bak alles even om en om.
- Voeg dan alle andere ingrediënten met een scheutje water toe. Laat dit geheel lekker gaar sudderen en roer regelmatig alles goed om, indien nodig wat vocht erbij doen.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Dit is een heerlijk pittig vleesgerecht uit de Indonesische keuken, lekker met zoetzure komkommer en sambal goreng boontjes of sajoer lodeh en witte rijst. Dit recept is van een Indische mevrouw die helaas niet meer onder ons is maar haar recepten graag deelde met iedereen die van Indonesisch eten hield, ik ben Mevr. Flohr nog altijd dankbaar voor haar heerlijke recepten.
Els Meeuwsen zegt: