DIEN OP : Geef er wat rijst bij en bestrooi met de het gesnipperde lenteuitje.
Meestal is dit een van de vele bijgerechtjes.
Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Telor
PT45M
Sambal Goreng Telor
Een heerlijk sambal goreng telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Telor te bereiden
1).Wrijf in een vijzel tot een redelijk homogene massa de ui, knoflook, sambal, tomaat, laos, suiker en Nam Pla met oestersaus.(Of doe dat met de keukenblender)
2).Dit gaan we aanfruiten in een wadjan met de heet gemaakte rijstolie. Blijven roeren en zo'n 5 minuten blijven volhouden.
3).Hierna doen we de kokosmelk er bij met de sereh en de blaadjes en we verhitten dat nog eens 5 minuten.
4).Dan gaan de eieren er bij, waarin met een vork wat gaatjes zijn geprikt.
5).We brengen het gerchtje aan de kook en laten het nog eens op een zacht vuurtje 10 minuten doorpruttelen.
6).Verwijder dan de sereh en de blaadjes.
7)Halveer de eieren en overgiet ze met de saus, die eventueel nog wat is ingedikt.