KookJij

Sambal ketjap terlaloeh pedis

Een heerlijk sambal ketjap terlaloeh pedis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal ketjap terlaloeh pedis te bereiden

Kook de rawit in water gaar. De rawit is gaar als hij tussen de vingers is fijn te knijpen. Uit laten lekken in een vergiet. Wrijf dan de trassi, knoflook en rawit tezamen goed fijn(vleesmolen). Doe dit mengsel in een schaal of potje en maak het af met ketjap, suiker en azijn(citroensap). Let goed op de smaak, de azijn mag niet overheersen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cathleen

cathleen zegt:
Nóg heter is rawit te vervangen door madame jeanet, i.p.v. bruine basterdsuiker kan ook indonesische palmsuiker gebruikt worden.