Recept
« Terug naar recepten
Sambal ketjap terlaloeh pedis
PT60M
Sambal ketjap terlaloeh pedis
Een heerlijk sambal ketjap terlaloeh pedis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal ketjap terlaloeh pedis te bereiden
Kook de rawit in water gaar. De rawit is gaar als hij tussen de vingers is fijn te knijpen. Uit laten lekken in een vergiet. Wrijf dan de trassi, knoflook en rawit tezamen goed fijn(vleesmolen). Doe dit mengsel in een schaal of potje en maak het af met ketjap, suiker en azijn(citroensap). Let goed op de smaak, de azijn mag niet overheersen.
cathleen zegt: