*Het spreekt vanzelf dat er ook andere groenten gebruikt kunnen worden : ik denk aan snijbonen,bloemkool,broccoli,
wortels,komkommer,biet en aardappel.
Recept
« Terug naar recepten
Sambal(an) Boontjes
PT45M
Sambal(an) Boontjes
Een groente-gerecht als bijgerecht voor bv de rijsttafel.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal(an) Boontjes te bereiden
*Doe de ingredienten voor de bumbu in een tjobek en wrijf met de ulekan tot een mooie pasta of pureer in de blender.
*Fruit de bumbu-pasta in de heet gemaakte olie (wok) tot hij gaat geuren (3-5 minuten).Dan voegen we toe de
groente blokjes,tomaat en spercieboontjes en fruiten die ook weer zo,n 5 minuten aan.
*In een grote pan verhitten we de klappermelk.Daar gaan de blaadjes salam en purut in en de laos schijfjes,het limoensap en de inhoud van de wok.
*We brengen het snel aan de kook,draaien het vuur laag en laten dit 15 à 20 minuten sudderen.
*Fruit de bumbu-pasta in de heet gemaakte olie (wok) tot hij gaat geuren (3-5 minuten).Dan voegen we toe de
groente blokjes,tomaat en spercieboontjes en fruiten die ook weer zo,n 5 minuten aan.
*In een grote pan verhitten we de klappermelk.Daar gaan de blaadjes salam en purut in en de laos schijfjes,het limoensap en de inhoud van de wok.
*We brengen het snel aan de kook,draaien het vuur laag en laten dit 15 à 20 minuten sudderen.