KookJij

Sambal(an) Boontjes

Een groente-gerecht als bijgerecht voor bv de rijsttafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal(an) Boontjes te bereiden

*Doe de ingredienten voor de bumbu in een tjobek en wrijf met de ulekan tot een mooie pasta of pureer in de blender.
*Fruit de bumbu-pasta in de heet gemaakte olie (wok) tot hij gaat geuren (3-5 minuten).Dan voegen we toe de
groente blokjes,tomaat en spercieboontjes en fruiten die ook weer zo,n 5 minuten aan.
*In een grote pan verhitten we de klappermelk.Daar gaan de blaadjes salam en purut in en de laos schijfjes,het limoensap en de inhoud van de wok.
*We brengen het snel aan de kook,draaien het vuur laag en laten dit 15 à 20 minuten sudderen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Het spreekt vanzelf dat er ook andere groenten gebruikt kunnen worden : ik denk aan snijbonen,bloemkool,broccoli,
wortels,komkommer,biet en aardappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst