Recept
« Terug naar recepten
Sambalan Cornflakes
PT45M
Sambalan Cornflakes
Een heerlijk sambalan cornflakes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambalan Cornflakes te bereiden
*Bevochtig de suiker met azijn en citroensap en roer goed om. Dan de gebakken uitjes er door werken. Vervolgens alle kruiden en dan het geheel op een matig hoog vuur verwarmen.
*Zodra de massa echt lekker gaat ruiken werken we de cornflakes er luchtig door. Blijf roeren en omwerken totdat je geen suikerkristallen meer ziet.
*Haal van het vuur af en droog op een kachel of in een oven op 40 °C. De cornflakes moeten weer "crisp" worden.
Dit drogen kan wel een aantal uren in beslag nemen.
*Zodra de massa echt lekker gaat ruiken werken we de cornflakes er luchtig door. Blijf roeren en omwerken totdat je geen suikerkristallen meer ziet.
*Haal van het vuur af en droog op een kachel of in een oven op 40 °C. De cornflakes moeten weer "crisp" worden.
Dit drogen kan wel een aantal uren in beslag nemen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Grappig bijgerecht,lijkt me, ga het in het weekend maken.:p
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)