KookJij

Sambalan Cornflakes

Een heerlijk sambalan cornflakes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambalan Cornflakes te bereiden

*Bevochtig de suiker met azijn en citroensap en roer goed om. Dan de gebakken uitjes er door werken. Vervolgens alle kruiden en dan het geheel op een matig hoog vuur verwarmen.
*Zodra de massa echt lekker gaat ruiken werken we de cornflakes er luchtig door. Blijf roeren en omwerken totdat je geen suikerkristallen meer ziet.
*Haal van het vuur af en droog op een kachel of in een oven op 40 °C. De cornflakes moeten weer "crisp" worden.
Dit drogen kan wel een aantal uren in beslag nemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Barbara,Excuus,vergat de cornflakes er bij te zetten.Gelukkig word ik goed in de gaten gehouden,zodat de tekortkomingen kunnen worden hersteld.Het kan ook overigens wat minder zoet gemaakt worden.
Jan A.:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hoeveel cornflakes verwerk je hiervoor?
Grappig bijgerecht,lijkt me, ga het in het weekend maken.:p