KookJij

Sambal(an) Goreng Bayam Jagung

Een heerlijk sambal(an) goreng bayam jagung recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal(an) Goreng Bayam Jagung te bereiden

*Spinazie halveren en goed wassen en uit laten lekken
*Maak de bumbu door de ingredienten in een keukenmachine
tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de bumbu aan in de hete rijstolie tot ze lekker gaat ruiken.Doe dat in een wajan of wok.Doe de schijfjes kencur dr bij en fruit nog eventjes door(#)
*Doe dan de bayam (=spinazie) met aanhangend water bij de bumbu in de wajan en laat het slinken,maar zorg er voor dat er nog iets bite aan de groente blijft zitten.Goed roeren
en dan de maiskolfjes er door werken.
*Meng dan de cashew noten zorgvuldig door het groentemengsel en dien op.
(#)NOOT:Het komt voor dat kencur niet te krijgen is.In dat geval gebruik ik laos (vers of het poeder).Meestal 5 cc poeder.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Lekker bij witte rijst en rendang

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
bumbu is de fijngemaakte kruiderij in een vijzel;de 5 laatste regels van het recept is de kruidenbrij.
Kan je op voorhand zeggen dat het je lekker smaakt..!Nóg een spinazie recept vindt je
op deze site Sayur Bayem
onder mijn naam. Succes en eet smakelijk:p
leny3

leny3 zegt:
Wat is bumbu is dat een pasta? het ziet er goed uit ik ga het ook maken grt leny