KookJij

Sardijnse Cavatelli

Cavatelli is een pasta gemaakt van bloem-ricotta en eieren. Afkomstig uit de zuidelijke delen van Italie en Sicilie + Sardinie. Het is goed om te weten, dat je het beste de ingevroren cavatelli kunt nemen en niet de gedroogde. Bij het gaarkoken van de gedroogde soort komt het nogal eens voor dat de buitenkant op een goed moment is gegaard, terwijl de kern nog niet zo ver is. Meestal zijn de pittige Italiaanse worstjes niet te krijgen in Nederland. Niet zo erg, want dan maken we het worstvlees zelf : *450 gram *50 cc rode wijn *2 fijngesneden lomboks *1 tl cayennepeper *3 gesnipperd sjalotje *4 gesnipperde knoflookteentjes *5 cc zeezout *10 cc gemalen venkelzaad *5 cc gedroogde oregano *3 cc gedroogde thijm *3 cc gedroogde rozemarijn *2 tl suiker We fruiten het uitje aan in 2 el olijfolie en doen daar vervolgens bij de knoflook, de lombok, zout, venkel, oregano ,thijm, rozemarijn en suiker. Dan doen we het vlees erbij en roeren op een zacht vuurtje het geheel rul en totdat alles grijs is geworden. (en we blijven dus roeren) Dit kan dus als worstvlees worden gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
  3. > Snacks - Warm
  4. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sardijnse Cavatelli te bereiden

  1. Als het Italiaanse worstevlees is bereid, doe dat dan in een grote pan met dikke bodem op een zacht vuurtje. Doe de olijf olie er bij plus de sjalotten en de knoflook. Blijf roeren tot de sjalot glazig is geworden.
  2. Doe er dan bij de gekneusde tomaten en het vocht, de fond, de mint, de peterselie en evt. wat zeezout. Blijf dit doorroeren tot het is ingedilkt .Reken op een 15 minuten.
  3. Ondertussen kun je de cavatelli al dente gaar koken. Giet af en bewaar 125 cc kookvocht.
  4. Doe nu de cavatelli bij het vlees en dan ook er bij de 125 cc kookwater, de basilicum en de 4 afgestreken eetlepels met geraspte Parmezaan. Roer het voorzichtig door elkaar en warm goed door.
  5. Verdeel dit over de voorverwarmde borden en geef er de geraspte Parmezaan bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een rode wijn uit Sardinie en anders een rode wijn uit Zuid-Italie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst