Recept
« Terug naar recepten
Sardinepastei
PT15M
Sardinepastei
Een heerlijk sardinepastei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sardinepastei te bereiden
Was de groenten. Snijd de tak selderij in dunne plakjes nadat je de blaadjes hebt verwijderd. Snijd de uien in dunne plakjes.
Pel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd ze in blokjes.
Hak de olijven fijn.
Plet de sardines grof met een vork.
Doe alle ingrediënten in een slakom. Doe er de Boursin, de ciderazijn, 2 eetlepels olie uit het sardineblikje (of olijfolie), de espelette-peper en wat peper en zout bij. Meng alles voorzichtig en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten.
Serveer op een snee geroosterd brood, toastjes van toastbrood of met taco's.
Pel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd ze in blokjes.
Hak de olijven fijn.
Plet de sardines grof met een vork.
Doe alle ingrediënten in een slakom. Doe er de Boursin, de ciderazijn, 2 eetlepels olie uit het sardineblikje (of olijfolie), de espelette-peper en wat peper en zout bij. Meng alles voorzichtig en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten.
Serveer op een snee geroosterd brood, toastjes van toastbrood of met taco's.