KookJij

Sasad gevogelte cocktail

Een heerlijk sasad gevogelte cocktail recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: 101 recepten Andor Szigetti
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sasad gevogelte cocktail te bereiden

Kook of bak het vlees. Koken geeft een droger vlees tegenover het gebakken.
Snij of rafel het vlees in fijne blokjes.
Laat het afkoelen.
Meng het vlees met de perzikenblokjes en met de eierblokjes.
Meng alles goed door elkaar.
Voor de dressinng meng je de mayonaise, wijn en de slagroom en mix alles goed.
Breng ijsblokjes of ijsgruis in de coupe, doe er het mengsel van het vlees en de perziken op.
Giet er de dressing over.
Versier met een slablaadje en enkele druiven.
Dien op met een droge koele witte wijn, schuimwijn of champagne.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Dit recept komt uit een oud kookboekje met de titel "101 recepten". Dit boekje van de Hongaarse dienst voor toerisme is niet meer verkrijgbaar.
Sas betekent in het Hongaars adelaar of arend. Het is dus een adelijke cocktail.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst