Recept
« Terug naar recepten
Sashimitorentje van zalm en tonijn
PT30M
Sashimitorentje van zalm en tonijn
Een heerlijk sashimitorentje van zalm en tonijn recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nikki schenkeveld
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Japan
Bron:
Nikkiej
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sashimitorentje van zalm en tonijn te bereiden
snij de tonijnfilet in blokjes van 2 bij 2 cm, doe hetzelfde met de zalm.
Schil de komkommer en maak er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van (rond). Vul de bakjes met sojasaus en doe daar op gevoel wat sesamzaad doorheen.Verdeel de zalm en de tonijn en 4 gelijke porties. Dek de borden op en begin met de tonijndaar leg je 3 plakjes komkommer onder zodat aan de zijkant het groen te zien is(in een driehoeksvorm) leg de zalm daar bovenop, weer komkommer, tonijn, komkommer en zalm. zet aan de ene kant van het torentje het bakje sojasaus en zet aan de andere kant van het torentje een streep wasabi. decoreer het bord door aaneensluitend de rand van het bord te bedekken met komkommerschijfjes en leg bovenop de vis een 8ste citroen op zijn kant. EET SMAKELIJK!
Schil de komkommer en maak er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van (rond). Vul de bakjes met sojasaus en doe daar op gevoel wat sesamzaad doorheen.Verdeel de zalm en de tonijn en 4 gelijke porties. Dek de borden op en begin met de tonijndaar leg je 3 plakjes komkommer onder zodat aan de zijkant het groen te zien is(in een driehoeksvorm) leg de zalm daar bovenop, weer komkommer, tonijn, komkommer en zalm. zet aan de ene kant van het torentje het bakje sojasaus en zet aan de andere kant van het torentje een streep wasabi. decoreer het bord door aaneensluitend de rand van het bord te bedekken met komkommerschijfjes en leg bovenop de vis een 8ste citroen op zijn kant. EET SMAKELIJK!