Recept
« Terug naar recepten
Saté babi Madura
PT60M
Saté babi Madura
Een heerlijk saté babi madura recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté babi Madura te bereiden
Maak de uien schoon en snipper ze fijn
Maak een marinade van de uien, knoflook, ketjap, kemiries, laos, koenjit, gember, ketoembar, djinten, tamerinde en suiker
Voeg de sereh en de djeroek peroet toe
Snijd de varkenshaas in dobbelstenen
Voeg deze aan de saus toe, schep het vlees goed om, zodat de saus is
opgenomen en laat het vlees een uurtje marineren
Dep het dan droog, rijg het aan pennen of satéstokjes en rooster of grilleer het vlees gaar
Maak een marinade van de uien, knoflook, ketjap, kemiries, laos, koenjit, gember, ketoembar, djinten, tamerinde en suiker
Voeg de sereh en de djeroek peroet toe
Snijd de varkenshaas in dobbelstenen
Voeg deze aan de saus toe, schep het vlees goed om, zodat de saus is
opgenomen en laat het vlees een uurtje marineren
Dep het dan droog, rijg het aan pennen of satéstokjes en rooster of grilleer het vlees gaar