KookJij

Saté Cancing Udang-Ayam Sambal Matah

Hier in West Europa eten we de garnalen eigenlijk apart van vlees en vaak ook van vis. In vele Aziatische landen worden garnalen gecombineerd met vlees of kip.We zien dit trouwens ook regelmatig in de USA.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saté Cancing Udang-Ayam Sambal Matah te bereiden

*Doe alle ingredienten voor het vis-vlees gehakt in de keuken-machine en draai hiervan een homogene en dikke pasta.
Maak hiervan 16 worstjes en boetseer deze of op sereh-stengels of op de gewone saté-pennen (zijn deze van hout,dan eerst 1 uur in water laten weken).Leg de pennen op een platte schotel en giet hierover de citroenolie en draai de pennen regelmatig een uur lang
*Ondertussen gaan we de sambal maken.
We doen de trassi,sereh,zeezout,peper,suiker,limoensap in de keukenmachine en draaien hiervan een pasta.Dan gieten we in een dunstraaltje eerst de sesam olie en daarna de maisolie door de pasta.Als dit een mooie homogene dunne pasta is,storten we dit in een kom en roeren daar door de andere ragfijn gesneden ingredienten.
*De saté's kunnen nu gegaard worden in de grillpan.Dit zal per lading toch zeker wel een 12 minuten in beslag nemen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen met een rijst gerecht :
-nasi goreng
-nasi kuning
-nasi rames,enz.
We drinken hierbij thee,koud bier of een droge witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst