Recept
« Terug naar recepten
Sate eigen recept
PT15M
Sate eigen recept
Een heerlijk sate eigen recept recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sate eigen recept te bereiden
Voor de saté gebruik ik varkenshaas in redelijk grote stukken. Ik maak dan een marinade van Ketjap (Manis die dikke AH), zonnebloemolie, flinke theelepel sambal manis, flinke tl sambal oelek.
Dan strooi ik er was “boemboem saté” (potje Conimex) door, een theelepel vijfkruidenpoeder en evt was knoflook (poeder of vers)
Vlees nacht laten marineren en hierna op stokjes rijgen (niet opproppen) en klaar is Kees (Frans in dit geval)
De marinade die overblijft na het rijgen gooi ik niet weg maar ik filter deze door een fijne zeef (of koffiefilter) en het sap wat overblijft gooi ik vervolgens door de Wijko satésaus heen zodat het net lijkt of je deze zelf hebt gemaakt (smaak veranderd er net even door in positieve zin)
Stokjes op BBQ of gril in ongeveer 6 minuten klaar. Mooiste resultaat is direct op gesloten BBQ. (Weber)
(Bij gesloten BBQ kun je even van te voren ook wat nat rookhout op de briguetten gooien. Je weet niet wat je proeft.
Dan strooi ik er was “boemboem saté” (potje Conimex) door, een theelepel vijfkruidenpoeder en evt was knoflook (poeder of vers)
Vlees nacht laten marineren en hierna op stokjes rijgen (niet opproppen) en klaar is Kees (Frans in dit geval)
De marinade die overblijft na het rijgen gooi ik niet weg maar ik filter deze door een fijne zeef (of koffiefilter) en het sap wat overblijft gooi ik vervolgens door de Wijko satésaus heen zodat het net lijkt of je deze zelf hebt gemaakt (smaak veranderd er net even door in positieve zin)
Stokjes op BBQ of gril in ongeveer 6 minuten klaar. Mooiste resultaat is direct op gesloten BBQ. (Weber)
(Bij gesloten BBQ kun je even van te voren ook wat nat rookhout op de briguetten gooien. Je weet niet wat je proeft.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Frans zegt:
Het gaat erom dat dit hout (stukjes) goed droog is dus bijna geen houts eigen sappen bevat. Dit hout doe je twee uur van te voren in een pot of emmertje met water en vlak voordat je het gaat gebruiken haal je het uit het water en leg je het rechtstreeks op het vuur/briketten onder het rooster. Vlees op het rooster en deksel erop. Ik maak op deze manier bijvoorbeeld ook spareribs klaar die dan meer dan 3 uur (je leest het goed) op de BBQ liggen. Heerlijk. Groet Frans
Liske zegt: