KookJij

Saté Makassar

Een heerlijk saté makassar recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: www.kookotheek.com/indisch/sate/sate_makassar.htm
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saté Makassar te bereiden

Snijd het vlees in kleine blokjes.
Marineer ze met de ketjap, azijn, ketoembar en knoflook.
Laat dit een paar uur staan op een koele plaats onder een vochtige doek.
Bak de vleesblokjes goudbruin in de olie.
Uit de olie nemen en uitlaten lekken.

Bereiding saus:
Meng de pindakaas met het water en zet dit op het vuur.
Voeg het sap van de citroen, ketjap manis, salam, djeroek poeroet, sambal oelek, suiker, knoflook poeder, zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Verwijder de blaadjes van de kruiden. Voeg het vlees toe aan de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst