Recept
« Terug naar recepten
Saté met Ketjapsaus
PT30M
Saté met Ketjapsaus
Een heerlijk saté met ketjapsaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Nel Tjon Tam Sin: de Surinaamse keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté met Ketjapsaus te bereiden
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en vermeng het met de uitgeperste knoflook, ketoembar, djinten, zoute ketjap, zout, peper en suiker.
Laat ongeveer 1 tot 2 uur marineren.
Verwarm de oven voor (gasoven op stand 5 of 220 graden C) en bestrijk de braadslee of grill met wat olie.
Rijg de stukjes vlees aan staéstokjes, leg ze in de braadslee op op de grill en rooster ze mooi bruin en gaar.
Dien op met pindasaus of ketjapsaus.
Laat ongeveer 1 tot 2 uur marineren.
Verwarm de oven voor (gasoven op stand 5 of 220 graden C) en bestrijk de braadslee of grill met wat olie.
Rijg de stukjes vlees aan staéstokjes, leg ze in de braadslee op op de grill en rooster ze mooi bruin en gaar.
Dien op met pindasaus of ketjapsaus.