Recept
« Terug naar recepten
sate met verse pindasaus
PT60M
sate met verse pindasaus
Een heerlijk sate met verse pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ramona van der made
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe sate met verse pindasaus te bereiden
Werkwijze :
Snij eerst het vlees in blokjes
Snipper het uitje en doe deze bij het vlees een schaal en voeg daarbij de Marinade, keptjap,black soya , knoflookoli, gemberpoeder en kruiden deze met beetje peper en zout.
mengt deze doorelkaar heen en leg het vlees afgedekt in koelkast om dit ongeveer een half uurtje te laten intrekken.
maak deze tijd de pindasaus klaar,
doe de 1,5 pindakaas in een pannetje
en voeg hierbij de blacksoya, ketjap, knoflook, alsvast wat melk (niet alles want vanwege de dikte van pindasaus ) een beetje petjill en de gember poeder,roer dit met een garde goed door elkaar heen
zet de pan op een laag vuur
en voeg dan geleidelijk aan de melk en de petjill door de pindasaus, laat deze laag vuur op warmen en blijf deze goed doorroeren de pindasaus op een goede dikte is.
als deze klaar is , doe het vuur onder pan uit
en begin dan aan het maken satespiezen.
Rijg 1 voor het vlees aan de spiezen
zodra de spiezen klaar zijn bak ze dan af op bakplaat/grillpan of in de oven geduren 10 / 15 min warm vlak intussen
de pindasaus op en dan heb je een heerlijk
Snij eerst het vlees in blokjes
Snipper het uitje en doe deze bij het vlees een schaal en voeg daarbij de Marinade, keptjap,black soya , knoflookoli, gemberpoeder en kruiden deze met beetje peper en zout.
mengt deze doorelkaar heen en leg het vlees afgedekt in koelkast om dit ongeveer een half uurtje te laten intrekken.
maak deze tijd de pindasaus klaar,
doe de 1,5 pindakaas in een pannetje
en voeg hierbij de blacksoya, ketjap, knoflook, alsvast wat melk (niet alles want vanwege de dikte van pindasaus ) een beetje petjill en de gember poeder,roer dit met een garde goed door elkaar heen
zet de pan op een laag vuur
en voeg dan geleidelijk aan de melk en de petjill door de pindasaus, laat deze laag vuur op warmen en blijf deze goed doorroeren de pindasaus op een goede dikte is.
als deze klaar is , doe het vuur onder pan uit
en begin dan aan het maken satespiezen.
Rijg 1 voor het vlees aan de spiezen
zodra de spiezen klaar zijn bak ze dan af op bakplaat/grillpan of in de oven geduren 10 / 15 min warm vlak intussen
de pindasaus op en dan heb je een heerlijk