Recept
« Terug naar recepten
Saté van fricandeau of kipfilet
PT60M
Saté van fricandeau of kipfilet
Een heerlijk saté van fricandeau of kipfilet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Reijbroek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté van fricandeau of kipfilet te bereiden
Het vlees in blokjes van 2x2 cm snijdender in schaal leggen. Ketjap manis toevoegen tot vlees onder staat (of half ketjap en half water). Klein gesneden ui en de uitgeperste teen knoflook en de vier eetlepels citroen toevoegen. Onder elkaar scheppen en vier uur laten staan.
Vervolgens vlees eruit scheppen en laten uitlekken. Ketjap nog even bewaren. Uitjes en knoflook eruitscheppen en ook bewaren. Vlees aan stokjes steken en grillen tot het gaar is. In een pan de satesaus maken. In een beetje olie de uitjes en knoflook bakken. 4 theelepels sambal meebakken. Daarna de pot pindakaas toevoegen en evenveel water. Van de bewaarde ketjap 4 eetlepels toevoegen aan de saus en een scheutje citroensap. De saus moet zoet en heet zijn. Eventueel wat bruine suiker toevoegen. Daarna de sate's rechtop in de saus zetten.
Vervolgens vlees eruit scheppen en laten uitlekken. Ketjap nog even bewaren. Uitjes en knoflook eruitscheppen en ook bewaren. Vlees aan stokjes steken en grillen tot het gaar is. In een pan de satesaus maken. In een beetje olie de uitjes en knoflook bakken. 4 theelepels sambal meebakken. Daarna de pot pindakaas toevoegen en evenveel water. Van de bewaarde ketjap 4 eetlepels toevoegen aan de saus en een scheutje citroensap. De saus moet zoet en heet zijn. Eventueel wat bruine suiker toevoegen. Daarna de sate's rechtop in de saus zetten.
Mijn kookverhaal (Yvonne Reijbroek)
Mijn kinderen doen er een moord voor en het is zomers met een frisse salade en stokbrood heerlijk.
lilith zegt: