Recept
« Terug naar recepten
Saté van Gegrillde Garnalen
PT750M
Saté van Gegrillde Garnalen
Een heerlijk saté van gegrillde garnalen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
750 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saté van Gegrillde Garnalen te bereiden
1).Draai een homogene pasta van de ui, knofllok, gember en serehstengels.
2).Fruit de pasta uit de keukenmachine aan in de rijstolie, met regelmatig doorroeren, tot hij mooi bruin is gekleurd (zeg maar zo'n 20 à 25 minuten).
3).Doe daarna de rest van de kruiden erbij met het zout en roer dat goed door.
4).Breng deze kruidenpasta over naar een grote kom en laat volledig afkoelen.
5).Doe de garnalen bij de kruidenpasta en zorg dat alle garnalen goed zijn bedekt met kruidenpasta.
6).Laat dit de nacht over (in ieder geval minstens 4 uren) marineren.
7).Rijg de garnalen op een stokje en leg ze in de hete grillpan 2 x 1 1/2 minuut. Houd ze warm.
2).Fruit de pasta uit de keukenmachine aan in de rijstolie, met regelmatig doorroeren, tot hij mooi bruin is gekleurd (zeg maar zo'n 20 à 25 minuten).
3).Doe daarna de rest van de kruiden erbij met het zout en roer dat goed door.
4).Breng deze kruidenpasta over naar een grote kom en laat volledig afkoelen.
5).Doe de garnalen bij de kruidenpasta en zorg dat alle garnalen goed zijn bedekt met kruidenpasta.
6).Laat dit de nacht over (in ieder geval minstens 4 uren) marineren.
7).Rijg de garnalen op een stokje en leg ze in de hete grillpan 2 x 1 1/2 minuut. Houd ze warm.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er één van de pinda sauzen bij.