Recept
« Terug naar recepten
Saté van struisvogel met risotto
PT40M
Saté van struisvogel met risotto
Een heerlijk saté van struisvogel met risotto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Saté van struisvogel met risotto te bereiden
1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade. Snij de struisvogelsteak in brede repen en laat 20 minuten marineren.
2. Fruit de sjalot en de selder gaar in een klontje boter. Voeg er de rijst aan toe en roer tot hij glazig is. Blus met de sherry en laat de rijst het vocht opnemen. Doe er dan beetje bij beetje de bouillon bij; wacht altijd met de volgende schep bouillon tot al het vocht weg is. Blijf roeren.
3. Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar. Meng er dan de room, 1 eetlepel van de marinade en de parmezaan door. Rijg de struisvogelreepjes op een stokje en bak ze rosé. Serveer warm met de risotto.
2. Fruit de sjalot en de selder gaar in een klontje boter. Voeg er de rijst aan toe en roer tot hij glazig is. Blus met de sherry en laat de rijst het vocht opnemen. Doe er dan beetje bij beetje de bouillon bij; wacht altijd met de volgende schep bouillon tot al het vocht weg is. Blijf roeren.
3. Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar. Meng er dan de room, 1 eetlepel van de marinade en de parmezaan door. Rijg de struisvogelreepjes op een stokje en bak ze rosé. Serveer warm met de risotto.