KookJij

Sauce a la Bordelaise

Een heerlijk sauce a la bordelaise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sauce a la Bordelaise te bereiden

Smelt voor de saus 20 gram boter in een sauspan en voeg de sjalotjes toe.
Laat alles al roerend stoven of totdat de sjalotjes zacht zijn.
Doe de wijn erbij en laat inkoken tot eenderde op een middelmatig tot zacht vuur.
Voeg dan het wildfond (bouillon) en de mergpijp toe en laat tot de helft inkoken. Breek de mergpijp tijdens het koken.
Vis daarna de mergpijp uit de saus en voeg de honing, zout, peper en kruidenzout bij de saus en roer alles eronder.
Dik de saus eventueel met enkele koffielepels maïzena en een weinig water. Doe als laatste de gehakte peterselie bij de saus. Zet de sauspan van het vuur af en roer er ten laatste de overige 30 gram boter onder. Klaar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst