Recept
« Terug naar recepten
Sauce a la Bordelaise
PT90M
Sauce a la Bordelaise
Een heerlijk sauce a la bordelaise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sauce a la Bordelaise te bereiden
Smelt voor de saus 20 gram boter in een sauspan en voeg de sjalotjes toe.
Laat alles al roerend stoven of totdat de sjalotjes zacht zijn.
Doe de wijn erbij en laat inkoken tot eenderde op een middelmatig tot zacht vuur.
Voeg dan het wildfond (bouillon) en de mergpijp toe en laat tot de helft inkoken. Breek de mergpijp tijdens het koken.
Vis daarna de mergpijp uit de saus en voeg de honing, zout, peper en kruidenzout bij de saus en roer alles eronder.
Dik de saus eventueel met enkele koffielepels maïzena en een weinig water. Doe als laatste de gehakte peterselie bij de saus. Zet de sauspan van het vuur af en roer er ten laatste de overige 30 gram boter onder. Klaar!
Laat alles al roerend stoven of totdat de sjalotjes zacht zijn.
Doe de wijn erbij en laat inkoken tot eenderde op een middelmatig tot zacht vuur.
Voeg dan het wildfond (bouillon) en de mergpijp toe en laat tot de helft inkoken. Breek de mergpijp tijdens het koken.
Vis daarna de mergpijp uit de saus en voeg de honing, zout, peper en kruidenzout bij de saus en roer alles eronder.
Dik de saus eventueel met enkele koffielepels maïzena en een weinig water. Doe als laatste de gehakte peterselie bij de saus. Zet de sauspan van het vuur af en roer er ten laatste de overige 30 gram boter onder. Klaar!