Recept
« Terug naar recepten
Sauce Vierge met Limoen en Avocado
PT30M
Sauce Vierge met Limoen en Avocado
Sauce Vierge is een bekende "dressing saus" voor gegrillde vis en gevogelte. Normaal bestaat de saus uit goede olijfolie, tomaat, ui en sjalot met enkele groene kruiden. De hieronder staande saus is een sauce vierge verrijkt met avocado en de citroen is verruild voor limoen. Oorspronkelijk een Franse saus. De aangepaste saus wordt vooral gebruikt in het zuiden van de USA, Midden Amerika en Australie.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sauce Vierge met Limoen en Avocado te bereiden
- Doe alle ingredienten behalve de gesnipperde blaadjes in een flinke kom.
- Verwarm die kom au bain marie, tot de inhoud lauwwarm is geworden.
- Vlak voor het gebruik de gesnipperde blaadjes van de groene kruiden er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Zoals hierboven al gezegd, komt de saus oorspronkelijk uit Frankrijk. Je zou kunnen zeggen, dat het huidige recept een fusie-recept is met als oorsprong Frankrijk.