Recept
« Terug naar recepten
Sauerbraten uit Rijnland
PT180M
Sauerbraten uit Rijnland
Een heerlijk sauerbraten uit rijnland recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sauerbraten uit Rijnland te bereiden
Marineertijd 1 nacht Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de wortel en selderijknol schoon en snijd deze in stukjes. Leg het vlees in een schaal. Breng een halve liter water aan de kook met de azijn, ui, wortel, selderijknol, pimentkorrels, peperkorrels, kruidnagel en laurierblaadje. Giet dit kokende mengsel over het vlees en laat het vlees 1 nacht in de marinade staan. Snijd het spek in dunne reepjes. Haal dan het vlees uit de marinade en dep het droog met een stuk keukenpapier. Zeef de marinade. Maak hier en daar inkepingen in het vlees en druk hier een reepje spek in. Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet er dan 1 deciliter van de gezeefde marinade en 1 deciliter water bij. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en stoof het vlees in 2 – 2,5 uur zachtjes gaar. Haal het vlees uit de pan. Verkruimel de kruidkoek en roer deze met de rozijnen door het stoofvocht en breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakken en leg deze op een schaal. Geef de saus er apart bij. Lekker met aardappelpuree en zuurkool.