Recept
« Terug naar recepten
Saumon fumé aux épinards
PT50M
Saumon fumé aux épinards
Een heerlijk saumon fumé aux épinards recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
frans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saumon fumé aux épinards te bereiden
Blancheer de gewassen spinazie en dompel deze direct in ijskoud water. Laat de boter smelten en fruit de fijngesneden sjalot, zonder ze te laten kleuren, hierin aan. Voeg de room toe en laat deze inkoken. Voeg de uitgelekte en droog gedepte spinazie toe en breng het geheel op smaak met zout en witte peper. Houd de spinazie warm.
Klop t.z.t. de room met de eieren en wat zout en witte peper luchtig op en bak er een “zalvend” roerei van.
Serveren
Leg wat spinazie en roerei op een voorver-warmd bord. Garneer het met de gerookte zalm en 2 stukjes, op het laatst geroosterd, casinobrood.
Klop t.z.t. de room met de eieren en wat zout en witte peper luchtig op en bak er een “zalvend” roerei van.
Serveren
Leg wat spinazie en roerei op een voorver-warmd bord. Garneer het met de gerookte zalm en 2 stukjes, op het laatst geroosterd, casinobrood.