Recept
« Terug naar recepten
Saus Bolognese (rage alla bolognese)
PT150M
Saus Bolognese (rage alla bolognese)
Een heerlijk saus bolognese (rage alla bolognese) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus Bolognese (rage alla bolognese) te bereiden
Paddestoelen weken in water.Wortelen en de selderij schoonmaken en wassen.Teentjes knoflook,paddestoelen en de groenten fijnhakken.Olijfolie in een pan verhitten en de dobbelsteentjes spek uitbakken,ui,wortel,selderij en paddestoelen toevoegen en smoren.Gehakt toevoegen en aanbraden.Wijn erbij gieten de de tomatenpuree erdoor roeren.Met nootmuskaat,marjolein,peper en zout op smaak brengen en op een laag vuur zachtjes laten koken.Evt.wat water toevoegen.De saus moet ca.2 uur blijven borrelen.Af en toe roeren.
gerard Meyer zegt: