Er zijn zeer veel Creoolse sauzen voor vis. Dit is er eentje van en erg lekker.
De dikte van de saus kun je zelf bepalen door meer/minder water toe te voegen. Ik vond het wat dikker veel lekkerder.
Op Curacao worden tomaten meestal gewoon in stukjes gesneden zonder verwijdering van velletjes of zaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
PT25M
Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
Een heerlijk saus krioyo, antilliaanse saus voor bij gebakken vis recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Antilliaans Kookboek. Fokkelien Dijkstra
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis te bereiden
Het pepertje schoonmaken, de zaadjes verwijderen en het pepertje in ringetjes snijden.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin tomaat en ui en knoflook en pepertje en augurk en paprika tot alles wat zacht is.
Voeg dan water bij (niet al te veel, je kunt altijd nog meer toevoegen).
Goed doorroeren en laat het geheel nog ong 15 minuten zachtjes pruttelen. Indien nodig, nog water toevoegen.
Haal de pan van het vuur en laat het sausje wat afkoelen.
Dan tomatenketchup en piccalilly en peper en zout toevoegen.
Proef of alles naar je smaak is. Goed mengen.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin tomaat en ui en knoflook en pepertje en augurk en paprika tot alles wat zacht is.
Voeg dan water bij (niet al te veel, je kunt altijd nog meer toevoegen).
Goed doorroeren en laat het geheel nog ong 15 minuten zachtjes pruttelen. Indien nodig, nog water toevoegen.
Haal de pan van het vuur en laat het sausje wat afkoelen.
Dan tomatenketchup en piccalilly en peper en zout toevoegen.
Proef of alles naar je smaak is. Goed mengen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
derbyke zegt:
flavia zegt:
flavia zegt: