Recept
« Terug naar recepten
Sausje: appelsien-saffraan sausje
PT20M
Sausje: appelsien-saffraan sausje
Een heerlijk sausje: appelsien-saffraan sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sausje: appelsien-saffraan sausje te bereiden
Sjalotjes fijn snijden.
Appelsien schillen, snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit vang het vocht op en knijp de appelsien goed uit.
Houd een deel van de partjes voor afgarnering.
Haal de zaadjes uit de granaatappel en houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Stoof de sjalotjes en saffraan aan in een beetje boter voeg de partjes appelsien, granaatzaadjes, steranijs en het vocht toe en kruid goed af.Laat dit even sudderen.
Mix de saus maar haal de steranijs eruit en doe ze door een zeef, warm terug op voeg de room toe en laat goed opwarmen.
Voor het opdienen de partjes appelsien en zaadjes van de granaatappel eronder roeren.
Appelsien schillen, snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit vang het vocht op en knijp de appelsien goed uit.
Houd een deel van de partjes voor afgarnering.
Haal de zaadjes uit de granaatappel en houd een beetje aan de kant voor afgarnering.
Stoof de sjalotjes en saffraan aan in een beetje boter voeg de partjes appelsien, granaatzaadjes, steranijs en het vocht toe en kruid goed af.Laat dit even sudderen.
Mix de saus maar haal de steranijs eruit en doe ze door een zeef, warm terug op voeg de room toe en laat goed opwarmen.
Voor het opdienen de partjes appelsien en zaadjes van de granaatappel eronder roeren.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.