Recept
« Terug naar recepten
Savooienkool risotto
PT45M
Savooienkool risotto
Een heerlijk savooienkool risotto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
maison culinair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Savooienkool risotto te bereiden
De buitenste bladeren van de savooienkool verwijderen. De kool halveren en
het harde binnengedeelte verwijderen. 350 g kool afwegen en in fijne strepen
snijden. Boter en olijfolie in een pan verhitten en de rijst erin glazig stoven. De
bouillon erbij gieten en de rijst 15 minuten zachtjes laten garen en daarbij geregeld omroeren. De koolstreepjes onder de rijst roeren en met nootmuskaat op smaak brengen. Nog een 20 minuten zachtjes garen en daarbij de slagroom en eventueel
nog iets bouillon toevoeren. De rijst van het vuur halen en 10 minuten laten staan.
De parmezaan wrijven. 50 gram parmezaan met de rijst vermengen. De risotto
met zout en peper op smaak brengen en met de overige parmezaan bestrooien.
De ham oprollen en rondom de rijst leggen. De ham kan ook in kleine blokjes
worden gesneden en met de rijst worden vermengd.
het harde binnengedeelte verwijderen. 350 g kool afwegen en in fijne strepen
snijden. Boter en olijfolie in een pan verhitten en de rijst erin glazig stoven. De
bouillon erbij gieten en de rijst 15 minuten zachtjes laten garen en daarbij geregeld omroeren. De koolstreepjes onder de rijst roeren en met nootmuskaat op smaak brengen. Nog een 20 minuten zachtjes garen en daarbij de slagroom en eventueel
nog iets bouillon toevoeren. De rijst van het vuur halen en 10 minuten laten staan.
De parmezaan wrijven. 50 gram parmezaan met de rijst vermengen. De risotto
met zout en peper op smaak brengen en met de overige parmezaan bestrooien.
De ham oprollen en rondom de rijst leggen. De ham kan ook in kleine blokjes
worden gesneden en met de rijst worden vermengd.