KookJij

Savooikoolsoep met kaas

Een heerlijk savooikoolsoep met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Savooikoolsoep met kaas te bereiden

Maak de savooikool schoon, schaaf ze fijn en fruit ze met de grofgehakte uien aan in de boter. Kruid met peper, zout en kummelpoeder, bestuif met bloem, roer door. Overgiet met bouillon en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken en pureer met de staafmixer. Beleg het geroosterde brood met de kaas en laat smelten in de oven. Bak de spekreepjes krokant zonder vetstof. Schik een snee kaasbrood in een diep bord, schep de soep erover en bestrooi met spekreepjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Passendalekaas is een half harde boerenkaas met gaatjes structuur. Bij ons gewoon te koop op de markt bij de kaasboer.
meerhoff

meerhoff zegt:
wat is passendalekaas en
waar kun je het kopen?:p