Recept
« Terug naar recepten
Savooikoolsoep met kaas
PT40M
Savooikoolsoep met kaas
Een heerlijk savooikoolsoep met kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Savooikoolsoep met kaas te bereiden
Maak de savooikool schoon, schaaf ze fijn en fruit ze met de grofgehakte uien aan in de boter. Kruid met peper, zout en kummelpoeder, bestuif met bloem, roer door. Overgiet met bouillon en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken en pureer met de staafmixer. Beleg het geroosterde brood met de kaas en laat smelten in de oven. Bak de spekreepjes krokant zonder vetstof. Schik een snee kaasbrood in een diep bord, schep de soep erover en bestrooi met spekreepjes.
bobbeltje zegt: