Recept
« Terug naar recepten
Sayur tjampur (gemengde groenten)
PT20M
Sayur tjampur (gemengde groenten)
Een heerlijk sayur tjampur (gemengde groenten) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sayur tjampur (gemengde groenten) te bereiden
De wortel wassen en in dunne plakjes snijden.
De sperziebonen wassen en halveren.
De spitskool wassen en in kleine blokjes snijden.
De ui en knoflook aanfruiten, samen met de gember, trassi, kippenbouillonpoeder. De groenten toevoegen en afblussen met water en kokosmelk.
De groenten zachtjes garen, maar houd ze wel knapperig.
De sperziebonen wassen en halveren.
De spitskool wassen en in kleine blokjes snijden.
De ui en knoflook aanfruiten, samen met de gember, trassi, kippenbouillonpoeder. De groenten toevoegen en afblussen met water en kokosmelk.
De groenten zachtjes garen, maar houd ze wel knapperig.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Gemaakt en gegeten bij een Indonesische Kookworkshop.
rens zegt: