Recept
« Terug naar recepten
Scampi’s escarienne op een bedje van (zieopm)
PT45M
Scampi’s escarienne op een bedje van (zieopm)
Een heerlijk scampi’s escarienne op een bedje van (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi’s escarienne op een bedje van (zieopm) te bereiden
Scampi’s schoonmaken, staartje mag eraan blijven. Goed wassen en op een doek in de koeling leggen.
Groenten
Prei, wortel, knolselderij schoonmaken en mooi julienne snijden. Daarna wassen en goed droog maken.
Escarienne saus
Uitje snipperen en licht aanbraden in notenolie en afblussen met een beetje witte wijn. Hierna snufje kerriepoeder en escarienne-kruiden toevoegen. Visfond en koksroom toevoegen. Dit een vierde (¼) laten inkoken. Eventueel bijbinden met een beetje beurre-manie (boter en bloem). Daarna passeren en op het laatst fijn gesneden bieslook toevoegen.
Afwerking
Scampi’s in hete notenolie 2 minuten om en om bakken.
Julienne van groenten licht braisseren in notenolie en witte wijn. Niet te gaar. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveren
Groenten op diepe borden dresseren in het midden. Warme scampi’s in de saus eromheen leggen. Afmaken met een takje peterselie of kervel. Overgebleven saus apart serveren.
Groenten
Prei, wortel, knolselderij schoonmaken en mooi julienne snijden. Daarna wassen en goed droog maken.
Escarienne saus
Uitje snipperen en licht aanbraden in notenolie en afblussen met een beetje witte wijn. Hierna snufje kerriepoeder en escarienne-kruiden toevoegen. Visfond en koksroom toevoegen. Dit een vierde (¼) laten inkoken. Eventueel bijbinden met een beetje beurre-manie (boter en bloem). Daarna passeren en op het laatst fijn gesneden bieslook toevoegen.
Afwerking
Scampi’s in hete notenolie 2 minuten om en om bakken.
Julienne van groenten licht braisseren in notenolie en witte wijn. Niet te gaar. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveren
Groenten op diepe borden dresseren in het midden. Warme scampi’s in de saus eromheen leggen. Afmaken met een takje peterselie of kervel. Overgebleven saus apart serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan Wolfert zegt:
bertal zegt:
Escarienne kruiden is een mengsel van kruiden die gebruikt worden bij vlees en vis;
Zelf kan ik je nu niet vertellen wat het precies voor kruiden zijn.
Maar ik beloof je dat ik binnen enkele weken je zal vertellen wat voor kruiden het zijn.
Verder veel succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Wij hebben ze ooit gekocht bij de Hanos, is al lang geleden.
Maar zoals je van Jan Wolfert leest en ik sluit me daar bij aan, zal het wel dat mengsel zijn.
succes en bedankt Jan.:);)m.v.g. Bert Allers