Recept
« Terug naar recepten
Scampi's met peer en kerrie
PT25M
Scampi's met peer en kerrie
Een heerlijk scampi's met peer en kerrie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's met peer en kerrie te bereiden
1. Pel de scampi's, snijd ze over de rugzijde van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.
2. Spoel het preiwit en snipper het fijn. Schil de peer, verwijder het klokhuis, snijd verder in stukjes. Borstel de paddenstoelen droog schoon, snijd ze in plakjes.
3. Stoof preiwit, peer en paddenstoelen kort aan in olijfolie. Voeg er de azijn en het druivensap aan toe. Dek af en laat 5 minuten stoven.
4. Doe er de scampi's bij. Kruid met een mespuntje kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 4 tot 5 minuten garen.
5. Verdeel alles over voorverwarmde borden. Lekker met stokbrood.
2. Spoel het preiwit en snipper het fijn. Schil de peer, verwijder het klokhuis, snijd verder in stukjes. Borstel de paddenstoelen droog schoon, snijd ze in plakjes.
3. Stoof preiwit, peer en paddenstoelen kort aan in olijfolie. Voeg er de azijn en het druivensap aan toe. Dek af en laat 5 minuten stoven.
4. Doe er de scampi's bij. Kruid met een mespuntje kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 4 tot 5 minuten garen.
5. Verdeel alles over voorverwarmde borden. Lekker met stokbrood.
bengel6300 zegt: