Recept
« Terug naar recepten
Schaaldierensoep met gevulde kooltjes
PT60M
Schaaldierensoep met gevulde kooltjes
Een heerlijk schaaldierensoep met gevulde kooltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schaaldierensoep met gevulde kooltjes te bereiden
Pel de langoustines rauw en fruit de koppen en schalen(houd de staarten apart)in een braadpan in een scheutje olie met 1 blaadje laurier,1 kleine ui in ringen gesneden en 1 stukje in blokjes gesneden venkel.Flambeer met cognac,voeg een flinke scheut wijn toe en wacht tot de alcohol is verdampt.Voeg 1 theelepel tomatenpuree,1 in blokjes gesneden worteltje,zout,zwarte peperkorrels,enkele takjes peterselie en koriander en 11/2 liter water toe.Houd het geheelgedurende 40 minuten tegen het kookpunt aan,zodat de bouillon niet vertroebelt.Schenk de soep door een zeef zodat u bijna een transparante soep overhoudt.Bereid ondertussen de kooltjes;blancheer de koolbladeren,laat ze drogen op een theedoek en verdeel elk blad in 3 stukken.Hak de zeebaarsfilet en de gambastaarten met een mes fijn,doe alles in een schaal en kruid met peper en zout en fijngehakte dragon.Verdeel het mengsel over de 18 stukken kool,vouw ze dicht als pakketjes en stoom ze gaar.Bak in een koekenpan in een scheutje olie de langoustinestaarten,bestrooi ze met zout en peper.Schenk de bouillon,zodra hij klaar is,in kommen,voeg de kooltjes en de gebakken langoustinestaarten toe en garneer met dragon en koriander.