Ik ben op dit recept gekomen uit "pure nood", mijn pannermeel was op, zo ook de beschuiten! In de kast lag nog een pak met kaasstengels en ik dacht dat moet ook lukken!! En of het lukte! Ik vond het verukkelijk!! Door het bladerdeeg van de kaasstengels werd de schitzel nog luchtiger en cross als met bv. panneermeel.
Ergggg lekker met bloemkool en "ordinaire" gekookte aardappeltjes met jus. Echt Hollands?? I(met een Zwitsers tintje)?
Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel gepanneerd met kaasstengelkruim
PT0M
Schnitzel gepanneerd met kaasstengelkruim
Een heerlijk schnitzel gepanneerd met kaasstengelkruim recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
1 of meer personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gewoon per ongeluk....:-)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel gepanneerd met kaasstengelkruim te bereiden
Gebruik zoveel folie als de schnitzel lang is, sprenkel er een paar druppels olijfolie op en verspreid dit met een bakkwast of een stukje keukenpapier. Leg de schnitzel hierop en bedek het ook weer met een ingewreven stuk folie (de "oliekant" komt op de schnitzel. Sla met een vleeshamer of de onderkant van een koekenpan de schnitzel plat.
Klop het ei goed los (schuimig) en doe deze in een diep bord.
Doe de kaasstengels (even breken) in een plastic zak en sla ook hierop met een pan of vleeshamer, doe dit kruim in eveneens een diep bord, als laatste de tarwebloem in een diep bord strooien.
Haal de schnitzel eerst door de bloem, daarna het ei en dan door het kruim.
Verhit in een koekenpan ca. 30 gram boter. Niet te heet laten worden!! en leg daarin de gepanneerde schnitzel, laat deze op een matig vuur (zeker niet oververhitten) aan een kant lekker bruin worden, draai de schnitzel en laat ook de andere kant lekker cross en bruin worden.
Klop het ei goed los (schuimig) en doe deze in een diep bord.
Doe de kaasstengels (even breken) in een plastic zak en sla ook hierop met een pan of vleeshamer, doe dit kruim in eveneens een diep bord, als laatste de tarwebloem in een diep bord strooien.
Haal de schnitzel eerst door de bloem, daarna het ei en dan door het kruim.
Verhit in een koekenpan ca. 30 gram boter. Niet te heet laten worden!! en leg daarin de gepanneerde schnitzel, laat deze op een matig vuur (zeker niet oververhitten) aan een kant lekker bruin worden, draai de schnitzel en laat ook de andere kant lekker cross en bruin worden.