KookJij

Schnitzelrolletjes met knoflookspinazie

Een heerlijk schnitzelrolletjes met knoflookspinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 575 kCal energie
35 Gram eiwit
27 Gram vet
47 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Een beetje van mezelf en een beetje van AH
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzelrolletjes met knoflookspinazie te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Schep de aardappelblokjes en uipartjes op de bakplaat of in de braadslede om met 3 etl. olie en bestrooi ze met (zee)zout. Schuif de bakplaat of braadslede in het midden van de oven en rooster het geheel in 25-30 minuten bruin en gaar; schep af en toe om.
2. Neem een stukje plastic folie met een druppeltje olie, (totaal ca. 1 etl.) leg de schnitzel erop, nog een druppeltje olie op de schnitzel en weer een plastic folie. (Dit om 'verkleving' te voorkomen. Sla nu met de onderkant van een pan of een ander geschikt artikel, de schnitzel plat. Dit rolt makkelijker.
2. Wrijf de varkensschnitzels in met zout en peper. Leg op elke schnitzel een plakje ham en vier theelepels spinazie. Rol de schnitzels op en steek ze vast met coctailprikkers.
3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzelrolletjes in ca. 15 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar. (Houdt hiervoor de duim en vinger techniek in de gaten).
Neem het vlees uit de pan en houd het warm zodat het vlees kan 'rusten' i.v.m. de vleessappen.
4. Schep de rest van de spinazie met de knoflook door het bakvet en warm die al omscheppend in ca. 2 minuten op een middelhoog vuur goed door.
5. Serveer de schnitzelrolletjes met de knoflookspinazie en geroosterde aardappelen met ui.

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Dit is een 'Low Budget' recept.

Dit is dus ook een 'goedkopere' versie op mijn recept: Varkenshaas met salie, guacemole en ham.
Hetgeen dus ook zegt dat je ipv de schnitzel te vullen met spinazie dit ook met de guacemole kan doen! Zelfde recept, alleen schnitzel ipv varkenshaas. Ook een kipfiletje is blij met deze combinatie!
De kippetjes komen zich uit zichzelf melden als 'vrijwilliger' voor dit receptje...:-)

Wanneer je de guacemole/salie/ham als vulling voor de schnitzel gebruikt is de knoflook spinazie en piepertjes een heerlijk bijgerecht.
Tip: (wanneer de venkel in de aanbieding is) In partjes gesneden venkel zijn ook lekker om bij de aardappeltjes en uien te roosteren!!
Dit "kruidenmeissie" legt tijdens het roosteren nog een takje (citroen) tijm en een takje rozemarijn op de melange....> pas op dat het niet verbrand, dan worden de kruiden nl. bitter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Your wish is my command;-)
Hij is je van harte gegund, meis! :D:D
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Anna, Gááf een low budget categorie!:D
Ik heb net ook een mailtje gekregen dat ik de wok heb gewonnen.
Ik ben er echt helemaal stil van...heb al een reactie gestuurd.
Ben zó enorm blij! Kom net thuis, mail checken en het is gewoon ongelooflijk, ik neem er een borrel op!!!
Thnx, lieverd!! XXX:D:D:D
Anna

Anna zegt:
Check de categorie!! :p;):D
Anna

Anna zegt:
Mooi, mooi!!!!:D:D:D:D