Recept
« Terug naar recepten
Schoenlapperstaart
PT65M
Schoenlapperstaart
Een heerlijk schoenlapperstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
margriet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schoenlapperstaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijdt het vruchtvlees in stukjes.Kook het in een bodempje water 15 minuten tot appelmoes.Giet overtollig water weg en pureer de appels.Verkruimel de beschuiten en roer ze met de vanillesuiker en kaneel door de appelmoes.Slpits de eieren.Klop de eiwitten in een kom stijf.Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe.Klop de dooiers los en roer ze door het appelmoes.Spatel de appelmoes door de eiwitten en schenk alles in een beboterde ovenschaal.Bak de taart in 45 minuten gaar.Eet de taart lauwwarm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marco zegt:
.slankiie. zegt:
franeke zegt:
een vraagje kan je deze zo uit het vuistje eten of is er een bordje nodig ??????:p
lotte1 zegt:
Remko zegt:
Na het bakken dus :)
S. zegt:
:p