Recept
« Terug naar recepten
Schoenlapperstaart met aardbeien
PT80M
Schoenlapperstaart met aardbeien
Een heerlijk schoenlapperstaart met aardbeien recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Schoenlapperstaart met aardbeien te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten van beschuiten t/m citroenrasp goed dooreen. Spatel de eiwitten luchtig door het mengsel. Schep het beslag in de vorm en schuif die midden in de oven. Bak de taart in 50-60 minuten gaar. Haal hem eruit en laat hem in de vorm op een rekje afkoelen. Ontkroon intussen de aardbeien en snijd 6 exemplaren in helften. Leg die in een schaaltje, bedruip ze met een scheutje diksap en schep ze voorzichtig om. Pureer de overige aardbeien met de yoghurt en 50 ml diksap tot een zalvige massa. Bestrijk de taart zodra hij is afgekoeld met de yoghurt-aardbeienpuree en versier hem met aardbeihelften.
eetsmakelijk zegt: