Recept
« Terug naar recepten
Scholfilet met puree en andijvie
PT25M
Scholfilet met puree en andijvie
Een heerlijk scholfilet met puree en andijvie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
François Boursin
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
www.boursin.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scholfilet met puree en andijvie te bereiden
Schil de aardappelen en zet ze op met koud water en zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vermogen garen. Giet ze af en stoom zonder deksel op laag vuur droog. Pureer ze en breng op smaak met 2 eetl. Boursin, mespunt nootmuskaat, peper en zout. Was en snij de andijvie en kook kort, giet af en breng op smaak. Leg de scholfilets in een steelpannetje, snij de ui in ringen en voeg toe, voeg ook de azijn, peper en zout toe en breng met deksel langzaam tegen het kookpunt. Kook de scholfilet, afhankelijk van de dikte, slechts 4 á 5 minuten. Serveer de schol met de puree, daarop de (gekookte) andijvie en een eetlepel Boursin.
gerdien zegt: