Dit is een kookschotel die een beetje gelijkt op de werkwijze hoe men in Hongarije stoofschotels maakt en in Vlaanderen stoofvlees.
Ik heb dit uitgetest omdat ik schenkel wel eens als stoofschotel wilde proberen.
Je kan allerlei kruiden toevoegen, ook tomaten of tomatenpulp en of paprika.
Recept
« Terug naar recepten
Schoofschotel van kalfsschenkel
PT150M
Schoofschotel van kalfsschenkel
Is een eigen recept dat een combinatie is van OssoBucco, Hongaarse pörkölt en Vlaams stoofvlees.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schoofschotel van kalfsschenkel te bereiden
- Hoe wordt het recept bereidt? In de wokpan.
- Pel de uien en snij ze in schijven totaal 200g.
- Op een zacht vuur, met een weinig olijfolie en enkele druppels walnotenolie maak je de uien glazig en breng ze daarna in een schaal en vermeng ze met 2 theelepels zacht parikapoeder.
- Snij het vlees van het been en snij het vlees in kleine blokjes en verwijder mogelijke pezen en voeg peper toe.
- Op een hoog vuur, met zo weinig mogelijk olijfolie, bak je de vleesblokjes in de wokpan, circa enkele minuten onder roeren zodat het vlees niet aanbrandt.
- Overgiet het aangebraden vlees met water, breng het been en de ui er bij en overgiet water tot juist alles onder staat.
- Verwarm tot zacht stoven en draai na circa 10min het been om en verwijder na nogmaals 10min het been en het merg.
- Stoof onder een zacht vuur circa 150min en voeg regelmatig, indien nodig, water toe zodat alles netjes onder staat.
- Kruid af met zout en peper en mogelijk andere kruiden.
- Dien op met brood, deegwaren of aardappelen.