Recept
« Terug naar recepten
Schorseneren met hanenkampaddenstoelen
PT45M
Schorseneren met hanenkampaddenstoelen
Een heerlijk schorseneren met hanenkampaddenstoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorseneren met hanenkampaddenstoelen te bereiden
Schil de schorseneren en snijd in stukken van ca. 5 cm en dompel ze onmiddellijk onder in citroenwater. Kook bijtgaar in gezouten water, waaraan een beetje citroensap of azijn is toegevoegd. Giet ze daarna af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen. Borstel de paddenstoelen schoon. Snipper de sjalot fijn. Fruit de sjalot in een pan of in een wok, voeg de paddenstoelen toe en vervolgens de schorseneren. Roerbak tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
bertal zegt:
m.v.g. Bert Allers