KookJij

Schorseneren met hanenkampaddenstoelen

Een heerlijk schorseneren met hanenkampaddenstoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schorseneren met hanenkampaddenstoelen te bereiden

Schil de schorseneren en snijd in stukken van ca. 5 cm en dompel ze onmiddellijk onder in citroenwater. Kook bijtgaar in gezouten water, waaraan een beetje citroensap of azijn is toegevoegd. Giet ze daarna af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen. Borstel de paddenstoelen schoon. Snipper de sjalot fijn. Fruit de sjalot in een pan of in een wok, voeg de paddenstoelen toe en vervolgens de schorseneren. Roerbak tot de paddenstoelen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Marijke, misschien ben je het vergeten, maar er staat bij de ingredienten geen hoeveelheid schorseneren en cantharellen bij.;);)
m.v.g. Bert Allers