Recept
« Terug naar recepten
Schorseneren uit de oven
PT60M
Schorseneren uit de oven
Een heerlijk schorseneren uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorseneren uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de schorseneren onder water (met handschoenen aan), zodat het kleverige goedje dat vrijkomt, niet aan je handen gaat zitten.
Snijd de schorseneren in stukken.
Doe er de melk en zoveel water bij dat ze helemaal onderstaan en kook ze met wat zout in ca. 10 minuten net gaar.
Rasp intussen de kaas.
Vet een lage, wijde ovenschaal in met boter.
Giet de schorseneren af en leg ze in de schaal.
Schenk er de slagroom over.
Bestrooi ze met de nootmuskaat en maal er wat peper over.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet ze 5 à 10 minuten onder de grill; totdat de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.
Lekker met karbonades en aardappeltjes
Schil de schorseneren onder water (met handschoenen aan), zodat het kleverige goedje dat vrijkomt, niet aan je handen gaat zitten.
Snijd de schorseneren in stukken.
Doe er de melk en zoveel water bij dat ze helemaal onderstaan en kook ze met wat zout in ca. 10 minuten net gaar.
Rasp intussen de kaas.
Vet een lage, wijde ovenschaal in met boter.
Giet de schorseneren af en leg ze in de schaal.
Schenk er de slagroom over.
Bestrooi ze met de nootmuskaat en maal er wat peper over.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet ze 5 à 10 minuten onder de grill; totdat de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.
Lekker met karbonades en aardappeltjes
mia7 zegt:
Dank je wel, Marijke.